REIKI

 

Wat doet Reiki?

 

Wanneer door ziekte of vermoeidheid het lichaam te weinig energie heeft om te kunnen herstellen, kan Reiki een methode zijn om het lichaam op een natuurlijke wijze te ondersteunen bij het herstel. Met reiki kun je zowel jezelf als iemand anders behandelen. Met Reiki is het mogelijk om kleine kwalen en pijnen te verminderen, maar ook grote kwalen. Reiki is een prima ondersteunende alternatieve geneeswijze die prima kan samenwerken met de reguliere geneeskunde. Steeds meer artsen erkennen de krachtige werking van Reiki. Met Reiki geef je als het ware het genezingsproces een extra duwtje in de rug. Reiki doet dat wat goed voor je is, zal je inzicht geven, bewust wording, innerlijke rust en spirituele groei.

 

De kracht van Reiki werkt positief voor de mens:

- lichamelijk

- emotioneel

- geestelijk

- spiritueel

- bevordert de natuurlijke genezing

- visualiseert lichaam en geest

- brengt de energie huishouding in evenwicht

- past zich aan de behoefte van de ontvanger of de ernst van de klacht aan

- bevordert het vertrouwen op eigen intuïtie

- bevordert het vermogen om kritieke situaties het hoofd te bieden

- verzacht pijn, zowel lichamelijk als geestelijk

- hoofdpijn

- slapenloosheid

- allerlei lichamelijke klachten

- heft blokkades op en stimuleert de doorbloeding

- leidt tot diepere ontspanning van lichaam en geest

- ontgift

- voert genezende levensenergie aan (vitaliteit)

- verhoogt de vibratiefrequentie van het lichaam, doordat er extra levensenergie wordt toegevoegd

 

Reiki werkt ook bij:

- dieren

- planten

- mineralen

 

Reiki zelf leren? Ja, dat kan zeker!

 

Ieder mens wordt geboren met een open Reiki kanaal, maar na verloop van tijd kunnen er blokkades optreden door onverwerkte emoties of trauma's. Deze blokkades kunnen zich zowel lichamelijk, emotioneel als geestelijk uiten. De energie kan dan niet meer optimaal door de energiebanen stromen. Je krijgt dan last van lichamelijke of geestelijke klachten. Door Reiki te leren word je opnieuw afgestemd op de universele energie, blokkades worden opgeruimd, klachten verminderen of verdwijnen, angsten nemen af en zelfvertrouwen en bewustwording nemen toe.

 

Reiki kan je leren in 3 graden:

 

Reiki 1 is het begin, daar leer je wat Reiki is, jezelf te behandelen, andere mensen te behandelen en een extra optie is het behandelen van dieren. Dit is je stap naar een ander bewustzijn.

 

Tijdens Reiki 2 ga je werken met 3 Reiki-symbolen. 1 is een fysiek symbool, 2 is een mentaal symbool en 3 is het verzendingssymbool; energie sturen naar mensen, dieren en situaties.  Dit is de verharde weg naar een sterker bewustzijn.

 

Tijdens Reiki 3A ga je werken met het master-symbool en wordt je Reiki-master. Je werkt dan met de master-energie. Dit is je spirituele bewustzijn, de snelweg naar hetgeen je wilt bereiken, je doelen stellen en je leven leven zoals je er nu van droomt! Dat zijn heel bijzondere stappen die je zet in je leven!

 

Interesse in een behandeling of cursus?  Neem gerust contact op!