Hondenmassage bij natuur praktijk Arnhem.

 

Evenwicht herstellen 

 

Als een hond uit balans is, zie je dit niet alleen terug in zijn communicatie, maar ook in zijn houding en gedrag. Door het lichaam van de hond in stand en beweging goed te observeren en het systematisch te palperen, kun je spanningsgebieden opsporen en met massage gericht aanpakken. Naast de stressreducerende werking, kan massage vaste lichamelijke en gedragsmatige patronen doorbreken en het natuurlijke evenwicht herstellen.

 

Massage werkt preventief en curatief

 • Het wordt steeds meer onderkend dat massage van de huid en het onderhuidse bindweefsel de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en daarmee helpt afvalstoffen versneld af te voeren. Minder bekend is dat massage het zenuw- en het hormoonstelsel kan activeren en reguleren, wat een sterke invloed kan hebben op de gemoedstoestand en het gedrag van de hond.

 • Met massage kan je ook nog een laag dieper, op de spieren, werken. Massage kan de spieren ontspannen, zorgen voor een betere doorbloeding en ontwatering, waardoor de spierspanning optimaliseert; in de spieren ontstane ‘zwakke schakels’, zoals een verkleving, pijnpunt, verzuring of verkramping kun je daarmee wegmasseren. Nog een laag dieper heeft kan massage indirect een gunstig effect hebben op de werking van de gewrichten.
 • Massage kan preventief ingezet worden om spanningspatronen te voorkomen en curatief om patronen te doorbreken. Het kan zeer nuttig zijn om massage te combineren met lichamelijke therapie, gedragstherapie, hondensport en eventuele wijzigingen in de voeding van de hond.

 

 

HondenmassageHondenmassage

 

Massage kan worden onder andere ingezet voor:

 1. Probleemgedrag
 2. Gewrichtsklachten 
 3. Epilepsie 
 4. Allergie
 5. Buikklachten 
 6. Gestresste honden
 7. Rugklachten 
 8. Maagklachten 
 9. Zindelijkheidstraining

Al 10 jaar ben ik hondeninstructeur en -masseur en heb ik als instructeur  op diverse hondenscholen les gegeven in gedrag in gehoorzaamheid, behendigheid en voeding. Ik geef nu 1 op 1 privé of in kleine groepjes les.

 

Een massage wordt altijd bij uw thuis gegeven om stress voor de hond zo veel mogelijk te vermijden. Ik geef u dan ook tips, zodat u uw hond ook zelf thuis kunt masseren. Tevens kijk ik naar de voedingsstatus van uw hond.  De massage aan huis  kost €55,- (exclusief reiskosten à € 0,19 per kilometer).

 

U kunt mij ook uitnodigen voor een 2 uur durende workshop hondenmassage met uw eigen hond, waarin ik u uitgebreider dan in een standaard consult kan leren hoe u zelf uw hond kunt masseren, gericht op ontspanning en vermindering van klachten.