Wie is Natuur Praktijk Arnhem ? 

 

 

Mijn naam is Hilda Arnoldussen.

 

 

Al ruim 20  jaar werk ik met veel passie en plezier aan mijn praktijk en ieder jaar ben ik ook weer leergierig om steeds meer te leren en inzichten te krijgen voor het werk dat ik vanuit mijn hart doe. 

 

Mijn passie is altijd geweest om met dieren te werken, niks liever dan dat. Dieren zijn ook altijd in mij omgeving geweest . Ze kwamen gewoon aanlopen, een schildpad Joris genaamd jaren voor gezorgd, maar ook eekhoorn Knabbel groot gebracht bij ons thuis. 

 

Bezig met redden van dieren deed ik als kind al :-) 

 

Dieren waren mijn raadgevers, als ik verdrietig was deelde ik dat mijn Grijsje  het konijn of ging ik heerlijk rijden op mijn paard, altijd waren er dieren om me heen dus het kon ook niet anders dan dat ik vanuit mijn hart en ziel zou gaan werken met dieren. Maar dierenarts worden dat voelde niet echt goed voor me ... maar het op een ander manier doen wel dus mijn hart gevolgd en vele opleidingen en cursussen gevolgd om te komen waar ik nu sta.

 

En ik ben er nog niet, leer nog steeds iedere dag weer ! Dankzij mijn mooie werk en de kansen die ik krijg om verder te groeien. De mensen die in mij geloven en me steunen dat geeft je kracht op te doen wat je voelt dat je wilt gaan doen. 

 

 

 

Mijn opleidingen overzicht : 

 

In 2002 ben ik gestart met mijn praktijk met massages en energiewerk. De afgelopen jaren heb ik veel cursussen en opleidingen gevolgd. Zoals:

-        Reiki I, II, IIIA en IIIB = Master-schap   (2002 tm 20060)

 

-        Diverse massage opleidingen stoelmassage, hotstone-massage (  2008)

 

     Opleiding Hondenmasseur in België ( 2010 ) 

 

-        Chinese voedingskunde  ( 2010 ) 

 

-     Orthomoleculair  opleiding voor dieren in België (2015 ) 

 

-        Orthomoleculair voeding adviseur   ( 2016 )

 

-     Opleiding Hondenmasseur in België  ( 2016 ) 

-        Orthomoleculair voeding- en suppletie-adviseur ( 2017 / 2018)

 

-        Insuline resistentie omkeerbaar ( 2018 ) 

 

-     Cursus voeding en suppletie voor de hond   ( 2018)

-

-    Laser therapie bij de hond/ huisdieren gerelateerd aan huid klachten ( 2022) 

 

-     Heden , iedere dag leer ik bij van de dingen die ik ervaar in mijn praktijk maar ook van  mensen om me heen die me helpen , en ik zelf groei nog steeds ! 

Mijn eigen doggies , Daisy de golden van 12 jaar ! Samen hebben we al veel gemaakt en samen altijd sterk gestaan, ze wijkt geen moment van mijn zijde ! 

en Lizzy inmiddels als weer 3 jaar een heerlijke energie , altijd happy en ook zo gevoelig. 

 

Mooie spiegels die mijn leven verrijken! 

 

helaas is Daisy per 4 januari 2024 overleden. Ze is en blijft een spiegel voor mij. Ze leeft voort in haar energie . Ze is nog steeds om ons heen. 

 

Maar naast mijn eigen dieren deel ik graag mijn passie . 

 

Gezondheid en een goede voeding is voor mij een passie. Als ik om me heen kijk, zie ik veel mensen, maar ook dieren die door allerlei oorzaken vervallen in een ongezonde levensstijl met een verkeerde, geraffineerde voeding en mede daardoor ziek zijn geworden. Voeding en suppletie zonder toevoegingen en met een natuurlijke geneeskrachtige werking spelen in mijn praktijk een belangrijke rol.

 

In mijn zoektocht naar een passende geneeswijze ben ik in aanraking gekomen met orthomoleculaire geneeswijzen en mij gaan specialiseren tot orthomoleculair therapeut voor zowel de mens als de dieren en dan met name voor honden. 

 

Daarnaast ben ik mijn behandelingen gaan uitbreiden op gebied van energie, voeding, supplementen en Quantum resonantie meting. Een wetenschap die zich bezig houdt met de wisselwerking tussen de organen, de psyche, de hersenen, het immuunsysteem, de hormonen en omgevingsfactoren. Bij de Quantum resonantie meting wordt gezocht naar de oorzaken van het verminderde functioneren van het lichaam. De therapie werkt niet door de symptomen te bestrijden, maar te zoeken naar de oorzaak en deze te verminderen of weg te nemen.

 

In mijn praktijk help ik mens & dier die fysiek en mentaal zijn vastgelopen op weg om hun leven weer positiever in te richten en meer energie te krijgen en het zelf genezend vermogen van het lichaam te activeren.

 

Benieuwd of ik iets voor jou of je dier kan betekenen?

 

Maak gerust een  afspraak om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

 

Email :  natuurpraktijkarnhem@gmail.com 

mobiel : 0646183181 

 

overdag ben ik vrijwel de hele dag bezig met consulten en weinig tijd om de telefoon aan te nemen, spreek dan de voicemail in en op een later tijdstip neem ik contact met je op. 

 

Je mag ook altijd een WhatsApp bericht sturen indien je een vraag wilt stellen of een afspraak wilt maken,