Hoe gaan we te werk? 

 

Voor de meting van de mens en van de hond of kat wordt vooraf  een intake- formulier toegezonden per email. Zodat vooraf goed bekeken kan worden waar op in de meting gelet kan worden. Welke klachten er spelen teven wordt er dan na de voeding gekeken.  

 

Dan de meting

Bij binnenkomst mag de hond altijd los. Tenzij de hond erg angstig of gestrest is dan mag de hond even bijkomen aan de riem en als het goed gaat mag de hond dan los .  Even bijkomen en even lekker snuffelen want er zijn meerdere honden geweest. 

 Vervolgens als de hond zich rustiger voelt, gaan we starten met de meting.

 

Als baasje blijf je gewoon in de buurt van de hond. Stress is namelijk niet nodig vind ik en geeft ook een vertekend beeld van de meting. 

Als baas hou je zelf de hond vast , indien de hond erg angstig is om door vreemde aangeraakt te worden kan er ook in overleg  voor gekozen worden dat de hond door zijn eigen baasje gemeten wordt, dat kan altijd. 

 

Ik ben zelf instructeur en honden masseur en kijken dan ook vanaf dat je binnenkomt in mijn praktijk hoe de hond reageert. Het kan dus voorkomen dat ik de hond negeer datdoe ik niet omdat ik niet geïnteresseerd ben in de hond maar de hond even laat wennen en dan kan ik als de hond dat toe staat vanuit rust kennis met elkaar maken en kan de meting rustig en goed verlopen.  

 

let op indien u een smartwatch draagt moet deze tijdens de meting af!  

 

Er gaan 2 sensoren op de buik van de hond, en die meten in enkele minuten  het hele lichaam door.  Daarna kan de hond zich lekker ontspannen. 

 

Alles  wordt berekend door het meetapparaat en we bespreken wat er uit de meting voortkomt, gerelateerd aan de klachten die er zijn. 

 

Dan gaan we naar de voeding kijken en kan deze doorgemeten worden met een biotensor, Dit is een soort pendel die kan aangeven of het voer geschikt is voor je hond . 

 

Zo gaan we ook kijken naar de supplementen wat nodig zou kunnen zijn en of het past bij de hond via de biotensor.

 

Dan maken we daarna een afspraak voor een 2e meting over ongeveer 8 weken. 

 

De  supplementen die worden geadviseerd kunnen gelijk worden meegenomen. En eventueel voeding en snacks zijn ook aanwezig. 

 

Honden ondervinden geen hinder of pijn van de meting.