Orthomoleculair voedingsadvies

 

Wat betekent orthomoleculair voedingsadvies?

 

De term "orthomoleculair" is in 1968 bedacht door tweevoudig Nobel-prijswinnaar Linus Pauling. De orthomoleculaire voedingsleer is gericht op het creëren en in stand houden van een optimale beschikbaarheid van alle moleculen die het organisme nodig heeft om te kunnen functioneren en (ook op langere termijn) gezond te blijven. Orthomoleculaire voeding is dus gericht op het verbeteren van de algehele gezondheidstoestand en het voorkomen van ziekte, bij voorkeur met behulp van stoffen die van nature in de mens voorkomen. Het Linus Pauling Institute doet veel onderzoek naar de gezondheidseffecten van nutriënten en voeding, zie voor meer informatie:

http://lpi.oregonstate.edu/mic en http://www.orthomolecular.org/

 Afbeeldingsresultaat voor voedingsdeskundige arnhem

 

Wat doet Natuur Praktijk Arnhem?

 

Met behulp van een grondige anamnese en de metingen (zie  Quantum resonantie) geef ik gezonde voeding- en leefstijladviezen, die passend zijn bij jouw voeding- en leefsituatie. Daarnaast zet ik soms voedingssupplementen in om te zorgen dat tekorten aangevuld worden en/of pas ik kruiden toe. Op deze manier herstellen we van binnenuit de balans in het lichaam die kan zijn verstoord door: tekorten, stress, overmatig gebruik van suiker, alcohol en tabak, bewerkte voeding, medicijngebruik, drugs en andere toxische stoffen.

Je kunt je in een korte tijd weer energieker voelen.

 

Advies

 

Een advies voor u wordt op maat gemaakt, soms is het noodzakelijk dat hiervoor een uitwerking plaats vind buiten uw consult tijd. Ik steef ernaar u zo spoedig mogelijk deze informatie te verstrekken.