Puck en Kira  beide honden met ernstige huidklachten

Honden met supplementen:

 

 

Er zijn voor de gezondheid van de mens veel voedingssupplementen beschikbaar.  Voor veel klachten kun je voeding inzetten voor verbetering en ook niet te vergeten voedingssupplementen. maar wist u ook dat u supplementen voor  dieren beter te maken en ziekte te voorkomen ook met  voeding en supplementen ze kan ondersteunen?

 

in tegenstelling tot mensen kunnen honden zelf vitamine C aanmaken. Gemiddeld wordt er zelfs 36 mg per dag per kg lichaamsgewicht aangemaakt. Om deze reden is het in normale omstandigheden niet nodig om extra vitamine C aan je hond te geven. Maar wanneer je hond ziek is geweest of veel stress heeft ervaren is het systeem van de vitamine C aanmaak een beetje gedereguleerd. Hierdoor kan de vitamine C opraken, waardoor het wel nodig is om extra vitamine C aan je hond te geven. Net als bij mensen is vitamine C heel belangrijk voor de weerstand. Het helpt bij het behoud van gezond kraakbeen in de gewrichten wat kan helpen bij artrose bij hond en kat. Vitamine C is tevens belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van botten, spieren en bloedvaten. Vitamine C bevordert de weerstand en heeft een reinigende werking. De hond kan dus wel degelijk een tekort krijgen van vitamine C en kunnen dan veel klachten ontstaan, denk hierbij aan :

- huid/ vacht problemen

- tandvlees probleem

- stinken uit hun bekkie  ( vaak een spijsvertering probleem maar ook een C tekort )

 

- verkalking van de vaten 

     Even een voorbeeld :

Dit is Puck en heeft erge last van jeuk. De huid is behoorlijk rood, geïrriteerd. En ook erg warm. Puck is 2 jaar en al 1,5 jaar spelen deze klachten. Ze hebben getest op allergie, voeding veranderd en nog veel meer. Deze hond was echt heel ziek . 

Zo ziek dat de dierenarts eigenlijk geen oplossing meer zag....

 

Door het gaan inzetten van vitamine C de ascorbylpalmitaat de ontvette vorm  is het volgde gebeurt 

na 7 weken al een totale verandering zichtbaar. Puck krijgt weer een nieuwe vacht! is weer levendig! speelt weer met de ander hond. Er is een enorme verbetering zichtbaar ! 

 

 

 

 

 

 

 

 

maar om aan te geven dat supplementen ook bij dieren werken en heel goed werken. Dieren nemen het beter en sneller op dan wij mensen.. ze staan meer in hun nu moment.. denken niet na zoals wij mensen .... wat zou dit supplement voor mij doen? en Werkt het wel ? enz... nee een dier neemt het gewoon en zie de resultaten ! 

Let Op! Ga niet zelf er maar vanuit als je klachten ziet zoals hier boven dat je dan vitamine C gaat geven, maar overleg altijd even met mij. Neem even contact op via mail of telefonisch: 

email natuurpraktijkarnhem@gmail.com 

mobiel 0646183181

 

Want meten = weten  door de meting kan ik het  juist goed zien of er inderdaad een tekort is... 

Want als het niet zo is en je gaat de vitamine maar zo geven kan je overdosering. 

Bij honden is een teveel aan vitamine C gevaarlijk. Het urine is namelijk een filtraat van het bloed wat een hoge concentratie vitamine C bevat. De urine gaat door alle lichaamsweefsels en deze kunnen beschadigen door de hoge concentratie vitamine C. 

 

 

 Ook deze hond, Kyra, had een zeer ernstig tekort met Vitamine C, maar daarnaast ook andere tekorten. Kyra had ook een vervette lever en een slechte spijsvertering.

 

 

Bij Kyra heb ik de volgende supplementen ingezet: silymarine, vitamine C (ascorbylpalmitaat), probiotica, quercetine, omega 3 en vitamine B complex. Door deze suppletie is er echt een verandering opgetreden. Ook deze hond heeft bij diverse dierenartsen allerlei trajecten met veel medicatie doorlopen. Ik vermoed dat deze hond ook een verstoorde darmflora, spijsvertering en detoxificatie had; deze symptomen hebben in combinatie met diverse tekorten deze huidklachten veroorzaakt. 

     Dit is Kyra na 3 maanden behandeling. We zijn op de goede weg. In de oorschelp, rondom de snuit en op de borstkas is de huid al een stuk rustiger geworden.