Epilepsie en tekort aan B6 en andere vitamine en mineralen.

 

Vitamine B-6 blijkt de aanvalsactiviteit te verminderen, maar het is belangrijk om B-6 te geven met alle B-vitamine-  omdat ze allemaal samenwerken. Geef daarom altijd een  goed B-supplement.

 

Visoliecapsules

 

Studies hebben aangetoond dat de omega-3-vetzuren in visolie de hersenfunctie helpen en de aanvalsactiviteit kunnen verminderen. Honden moeten omega-3 krijgen uit dierlijke bronnen, zoals visolie. Honden kunnen omega-3 in plantaardige oliën niet gebruiken, dat ze niet kunnen omzetten in een bruikbare omega-3.

 

Geef visolie altijd in capsulevorm, aangezien de omega-3 kwetsbaar is en kan worden vernietigd door hitte, licht of lucht. De capsules zijn de beste vorm voor visolie om de omega-3 vers te houden.

 

Sommige supplementen die mogelijk werken (die nog worden getest) zijn onder meer melatonine, een aminozuur dat kan helpen bij het verminderen van stress, en wordt verondersteld de hersenfunctie te helpen verbeteren.

 

Calcium en vitamine D3 kunnen nuttig zijn om de aanvalsactiviteit te verminderen. De meeste voeding zouden voldoende calcium moeten bevatten, dus over het algemeen is meer toevoegen niet nodig. Vitamine D3 kan echter nodig zijn in rauwe voeding, aangezien deze vitamine moeilijker te vinden is in de meeste voedingsmiddelen..

 

 

Onderzoek naar magnesium en het vermogen ervan om aanvallen te helpen verminderen of stoppen, is aan de gang. Houd er rekening mee dat de meeste commerciële hondenvoeding en rauwe voeding  die rauwe vlezige botten bevatten, voldoende van dit mineraal zouden moeten bevatten, zodat suppletie niet nodig is.

 

Houd er rekening mee dat als uw hond epileptische aanvallen heeft, het belangrijk is om een routineschema te volgen voor eten, slapen en lichaamsbeweging en dat alles wat nieuws of stressvol is, de aanval kan veroorzaken of de activiteit erger kan maken.

 

Ik zou het absoluut noodzakelijk vinden om een hond die last heeft van epileptische aanvallen een rauw dieet of een laag-glycemisch, te geven. Deze zouden minder vet moeten zijn als de hond bepaalde voorgeschreven medicijnen tegen epilepsie gebruikt.

 

Bij menige honden heb ik vitamine  B6 ingezet en goede resultaten. Afname van epileptische aanvallen, vermindering van angst en stress, ook voor vuurwerk angst zeker goed om in te gaan zetten.

 

Via de metingen die ik geef kunnen we ook goed inzien of de B6 tekort is en daardoor de hond onrustiger is en meer kans heeft in aanvallen. Vaak is er ook een kalium tekort en deze in combinatie met B6 geeft veel rust en een enorme afname van epileptische aanvallen.