Natuurlijke remedies voor wormen bij honden

 

 

Darmwormen kunnen schadelijk zijn voor uw hond ... dus u moet er zo snel mogelijk vanaf. Conventionele ontwormingsmiddelen kunnen erg hard zijn, en ze hebben enkele vervelende bijwerkingen. Maar gelukkig… u kunt uw hond natuurlijk thuis ontwormen met alledaagse voeding of kruiden. 

Eerst wat achtergrondinformatie over wormen.

Hoe krijgen honden darmwormen?


Honden kunnen op verschillende manieren verschillende wormen krijgen. Sommige wormen komen van aarde, uitwerpselen, rauw vlees of vlooien die uw hond eet. Andere wormen infecteren uw hond door insectenbeten of huidcontact. Puppy's kunnen zelfs wormen krijgen van hun moeder voordat ze worden geboren of tijdens de borstvoeding.

Veelvoorkomende symptomen van wormen bij honden zijn:

 • Diarree of braken
 • Buikpijn
 • Koorts
 • Scooten
 • Verlies van eetlust
 • Doffe vacht
 • Lethargie
 • uitdroging
 • Met slijm bedekte ontlasting
 • Bloedige ontlasting
 • hoesten
 • opgeblazen gevoel

Hoe wormen bij honden te diagnosticeren?

Als u vermoedt dat uw hond wormen heeft, kunt u een ontlastingstest laten doen. Dat komt omdat je de meeste wormen niet met eigen ogen kunt zien. Het kan dus zijn dat uw dierenarts de ontlasting van uw hond onder een microscoop moet onderzoeken op eieren.

 

Dit zijn de meest voorkomende soorten wormen die honden krijgen.

 

Rondwormen bij honden

U kunt rondwormen zien in de poep van uw hond. Ze lijken veel op spaghetti en kunnen 1 tot 7 inch lang zijn. Uw hond kan er dikbuikig uitzien en zich lusteloos voelen. Soms kunnen rondwormen diarree, braken, maagpijn en gewichtsverlies veroorzaken. Rondwormen leven in de dunne darm. Uw hond kan de microscopisch kleine eitjes oppikken uit de omgeving of door besmette dieren zoals vogels of knaagdieren te eten. Rondwormen veroorzaken geen gezondheidsproblemen bij volwassenen, maar zwangere honden kunnen ze doorgeven aan hun puppy's. En bij puppy's kunnen rondwormen ondervoeding en groeiproblemen veroorzaken door braken en diarree.

Lintwormen bij honden

Hele lintwormen zijn plat en ongeveer 6 centimeter lang. Meestal zie je de afgebroken segmenten van witte wormen in de poep van je hond ... ze zien eruit als rijstkorrels. Lintwormen leven in de darmen . Je hond kan ze krijgen door vlooien van zijn lichaam te likken. Als uw hond vlooien heeft, pas dan op voor lintwormen in zijn ontlasting.

Uw hond kan ook lintwormen krijgen door vlees te eten van dieren zoals konijnen, runderen, varkens of herten die mogelijk lintwormen hebben. Als u uw hond rauw vlees voert, vries het vlees dan 10 dagen in om eventuele lintwormen te doden.

Haarwormen bij honden

Haakwormen zijn ongeveer tot ¾ inch lang en hebben een haak die zich hecht aan de darmwand. Ze zuigen bloed en kunnen bloedarmoede veroorzaken bij uw hond , dus ze zijn vooral gevaarlijk voor kleine puppy's. Uw hond kan mijnworm oppikken via zijn bek of via de huid op zijn kussentjes van larven in de grond.

Diarree en braken zijn de gebruikelijke tekenen van haakwormen bij uw hond. Net als rondwormen kunnen zwangere honden haakwormen doorgeven aan puppy's. Maar in dit geval is het door de melk tijdens de borstvoeding. Dit kan leiden tot bloedarmoede (niet genoeg gezonde bloedcellen), zwakte, lethargie en bleek tandvlees.

Zweepwormen bij honden

Zweepwormen zijn ongeveer 2 centimeter lang en lopen taps toe aan één uiteinde, zoals een zweep. Ze hechten zich aan de slijmvliezen in de blindedarm en de dikke darm en voeden zich met het bloed van uw hond. Je zult ze niet kunnen zien tenzij je hond ze in een klomp in zijn ontlasting passeert.

Tekenen van zweepwormen zijn diarree, braken en gewichtsverlies. Uw hond kan zweepwormen oppikken door de eieren door te slikken in aarde, water of andere plaatsen waar hondenpoep kan voorkomen.

Hartworm bij honden

Hartwormen infecteren honden door muggenbeten . Ze groeien in het hart van uw hond en kunnen longproblemen, hartfalen en schade aan andere organen veroorzaken. Als ze onbehandeld blijven, kunnen ze levensbedreigend zijn.

Omdat dit bericht over darmwormen gaat, nemen we hartwormen niet mee. Maar het goede nieuws is dat hartwormen te voorkomen zijn, zonder gevaarlijke medicijnen!

 

Darmparasieten die geen wormen zijn

Er zijn nog twee andere darmparasieten die eigenlijk geen wormen zijn... giardia en coccidia . Beide parasieten leven in de darm van uw hond. Volwassen honden vertonen niet altijd symptomen, maar deze parasieten kunnen diarree veroorzaken. Indien onbehandeld, kan ernstige diarree leiden tot ondervoeding, uitdroging en overlijden bij puppy's.

 

Wormmedicijn voor honden: waarom u het niet zou moeten gebruiken?

Conventionele dierenartsen zullen hoogstwaarschijnlijk antiparasitaire medicijnen voorschrijven als uw hond wormen heeft. En velen zullen wormpreventiemiddelen voorstellen om het risico te verkleinen dat uw hond wormen krijgt. Fokkers en dierenartsen ontwormen ook regelmatig puppy's.

Maar ontwormingsmiddelen, ook wel ontwormingsmiddelen genoemd, kunnen op de lange termijn problemen veroorzaken . (Om nog maar te zwijgen over puppy's die geen routinematige ontworming nodig hebben als ze gezond zijn.) Antiparasitaire middelen werken door de wormen te vergiftigen... maar ze zijn niet selectief. Deze medicijnen kunnen dus ook de nuttige organismen doden die in de darmen van uw hond leven. Dit kan invloed hebben op belangrijke functies zoals de spijsvertering, de manier waarop uw hond voedingsstoffen opneemt en het immuunsysteem .

En hier zijn enkele andere bekende bijwerkingen die deze medicijnen kunnen veroorzaken …

 • Lethargie
 • Braken
 • Diarree
 • Verlies van eetlust
 • epileptische aanvallen
 • Lever schade
 • Dood

Gebruik in plaats daarvan enkele effectieve huismiddeltjes om van de wormen van uw hond af te komen. 

Hoe zich te ontdoen van wormen bij honden?

De eerste stap is een gezond dieet dat helpt bij het opbouwen van een sterk immuunsysteem . Geheel voedsel, op rauw vlees gebaseerd dieet is de beste optie om uw hond wormvrij te houden. Parasieten zijn dol op het zetmeel en de suikers in brokjes... dus honden die brokjes eten zijn veel vatbaarder voor wormen.

Maar wat u ook voedt, er zijn veel voedingsmiddelen en kruiden die u kunt gebruiken om alle soorten wormen bij uw hond te doden. Begin langzaam met al deze remedies als uw hond niet gewend is om ze te eten, en werk tot de aanbevolen dosis.

 

1. Gefermenteerde Groenten

Gefermenteerde voedingsmiddelen zijn enkele van de beste manieren om een gezond spijsverteringsstelsel op te bouwen. Ze helpen wormen te verdrijven door het immuunsysteem van uw hond te stimuleren. Bijna 90% van het immuunsysteem bevindt zich in de darmen ... dus het toevoegen van gefermenteerde groenten aan het dieet van uw hond kan zijn darmgezondheid helpen verbeteren en hem beschermen tegen parasieten. Je kunt gefermenteerde groenten kopen  of zelf maken . Begin langzaam met gefermenteerde groenten en werk tot 1 tot 3 theelepels per dag per 20 lbs lichaamsgewicht.

2. Pompoenpitten

Een van de veiligste en meest effectieve manieren om wormen te behandelen is met pompoenpitten. Dat komt omdat pompoenpitten een aminozuur bevatten dat cucurbitine wordt genoemd. Cucurbitine verlamt de wormen en verwijdert ze uit het spijsverteringskanaal van uw hond.

Gebruik bij het voeren van pompoenpitten voor uw hond rauwe biologische zaden . Geef uw hond geen gezouten zaden, die niet veilig voor hem zijn.

Maal zaden en geef een of twee keer per dag ¼ theelepel per 10 lbs gewicht totdat de parasieten verdwenen zijn. Pompoenpitten zijn veilig voor drachtige honden.

3. Zwart komijnzaad

Mensen noemen zwart komijnzaad 'de remedie voor alles behalve de dood'. Het is zeer veilig en kan voor de meeste wormen werken . Probeer indien mogelijk hele zaden te kopen. In een mum van tijd kunt u zwarte zaadolie gebruiken, maar als u dat doet, halveer dan de dosis.

Geef uw hond dagelijks ½ tl tot 1 tl zaden in zijn voer. Als je hond de smaak niet lekker vindt, kun je de zaden in een pan opwarmen om de bittere smaak kwijt te raken.

4. Geraspte groenten en fruit

U kunt bepaalde soorten fruit en groenten aan het voer van uw hond toevoegen om wormen te bestrijden. Ze zullen het spijsverteringskanaal van uw hond minder uitnodigend maken. Goede keuzes zijn wortelen, komkommer, waterkers, groenten, pompoen en venkel . Ananas is ook een goede keuze. Het zit vol bromelaïne, een enzym dat eiwitten verteert. Het kan ook het immuunsysteem van uw hond versterken om hem te helpen de wormen te bestrijden. Een ander enzym, papaïne genaamd, in papaja, kan ook helpen bij het bestrijden van wormen.

Granaatappel is nuttig voor het bestrijden van lintwormen. Verbindingen in granaatappel helpen wormen uit het spijsverteringskanaal te verdrijven.

Voeg twee keer per dag ten minste 1 theelepel van deze soorten fruit en groenten per 10 lbs lichaamsgewicht toe aan de maaltijden van uw hond. Groenten in het dieet van uw hond kunnen ook een broodnodige bron van vezels zijn. 

 

5. Groentesap

Meng verse wortel-, bieten- en komkommersap door het voer van uw hond. Deze sappen helpen zijn darmen minder aantrekkelijk te maken voor wormen.

Geef 1 theelepel per 10 lbs van het lichaamsgewicht van uw hond per dag.

6. Knoflook

Knoflook is om uw hond in gematigde hoeveelheden te geven en kan een goede manier zijn om wormen te bestrijden. Knoflook kan zelfs net zo effectief zijn als conventionele ontwormingsmiddelen.

Gebruik gehakte rauwe biologische knoflook en laat de knoflook 10 tot 15 minuten zitten voordat je hem aan je hond geeft. Dit zal helpen de heilzame verbindingen vrij te maken die de wormen bestrijden. Dan kunt u uw hond het volgende bedrag geven.

Kleine honden– tot ¼ kruidnagel twee keer per dag

Middelgrote honden – tot ½ kruidnagel twee keer per dag

Grote honden – tot ¾ kruidnagel twee keer per dag

Reuzenrassen – tot 2 keer per dag 1 kruidnagel

Let op: Gebruik knoflook niet als wormmiddel voor drachtige of zogende honden, of als uw hond bloedverdunners gebruikt.

 

7. Appelciderazijn 

Appelciderazijn heeft veel voordelen, waaronder het helpen van honden ontwormen. Het zorgt voor een meer alkalisch spijsverteringsstelsel dat minder aantrekkelijk is voor parasieten.

Gebruik rauwe, biologische, ongefilterde azijn en geef ¼ tot 1 theelepel per dag in het water of voer van uw hond.

8. Tijm

Tijm is vooral nuttig voor haakwormen. In hun boek Herbs For Pets raden kruidkundigen Greg Tilford en Mary Wulff aan om verse of gedroogde kruiden te gebruiken. Voeg 1 theelepel per pond voedsel toe.

Let op: gebruik geen etherische olie van tijm op uw hond, omdat deze giftig kan zijn. U mag tijm in geen enkele vorm gebruiken voor drachtige of zogende honden.

9. Peterselie

Je kunt peterselie ook gebruiken om wormen te verdrijven. Kook verse peterselie beetgaar en zeef de vaste stoffen eruit en vries het dan in ijsblokjes in. Geef dagelijks een kubus.

10. Botbouillon

Botbouillon helpt de spijsvertering te bevorderen , wat het immuunsysteem helpt wormen te doden. Het is vooral effectief rond de volle maan.

Voeg een paar eetlepels toe aan het voer van uw hond of voer als apart tussendoortje. Je kunt ook wat puur aloë-sap toevoegen voor een extra boost.

 

11. Diatomeeënaarde (DE)

U kunt diatomeeënaarde van voedingskwaliteit gebruiken om het aantal wormen bij uw hond te verminderen. Maar het is misschien niet handig als uw hond lintwormen heeft. Kleine honden – 1 theelepel per dag Honden van meer dan 55 lbs – tot 1 eetlepel per dag

Let op: Zorg ervoor dat u de diatomeeënaarde goed door het voer van uw hond mengt. Als uw hond het inademt, kan het zijn longen irriteren. Gebruik DE niet voor drachtige of zogende honden.

12. Kamille

Je kunt kamille gebruiken om spoelwormen en zweepwormen te voorkomen en te verdrijven. Dit kruid werkt langzamer, maar helpt ook om ontstekingen veroorzaakt door de wormen te verminderen.

Gebruik kamille in een glycerinetinctuur voor wormen. Geef tweemaal daags 0,25 tot 0,5 ml per 20 pond lichaamsgewicht. Sommige honden kunnen allergisch zijn voor kamille, dus controleer op gevoeligheid voordat u het gebruikt. Breng hiervoor een kleine hoeveelheid van de tinctuur aan op de huid van uw hond.

Let op: Als uw hond drachtig is of borstvoeding geeft, mag u deze kruiden niet gebruiken.

13. Olijfblad

Olijfblad extract bevat oleuropein, die kunnen helpen verdrijven parasieten uit de darmen van uw hond. Zoek naar een extract met 12% oleuropein of hoger en geef het 8 weken.

Kleine honden - 300 mg tweemaal daags

Middelgrote honden - 500 mg tweemaal daags

Grote en gigantische honden - 1000 mg tweemaal daags

14. Oregon-druif

Oregon-druif is antiparasitair, antibioticum en levertonicum.

Geef uw hond 12 druppels Oregon-druiventinctuur per 20 pond lichaamsgewicht. Je zult ook mariadistel willen geven als je Oregon-druif gebruikt. Dat komt omdat Oregon-druif hard kan zijn voor de lever en mariadistel zal helpen deze te beschermen. Geef ¼ theelepel mariadisteltinctuur per 20 pond lichaamsgewicht.

Let op: Oregon-druif is niet veilig voor drachtige of zogende honden. Gebruik het niet voor honden met een leverziekte.

15. Zwarte walnoot

Zwarte walnoot is veiliger dan conventionele ontwormingsmiddelen, maar kan giftig zijn voor uw hond als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Daarom zou je het alleen moeten gebruiken als de zachtere opties niet werken. Vraag altijd advies aan uw holistische dierenarts over het gebruik van zwarte walnoot voor uw hond.

Het is ook belangrijk om te begrijpen dat zwarte walnoot de onderliggende oorzaak van de wormen niet aanpakt. Het zal eenvoudig de wormen doden en verdrijven. Als andere opties niet hebben gewerkt, is de kans groot dat het immuunsysteem van uw hond het probleem is.

16. Alsem

Net als zwarte walnoot kan alsem hard zijn voor het lichaam van uw hond, maar het is effectief voor alle soorten wormen. Als je alle andere opties hebt uitgeput en dit kruid wilt proberen, moet je dat doen onder begeleiding van een holistische dierenarts. Dit kruid kan de lever en nieren van uw hond irriteren.

Let op: Geef nooit alsem aan honden die epileptische aanvallen, nierproblemen of leveraandoeningen hebben.

Voedingssupplement tegen wormen

U kunt remedies mengen om als algemene ontwormingsoplossing te gebruiken. Herbs For Pets raadt deze combinatie aan voor wormen bij honden. 2 delen ongezouten, rauwe pompoenpitten 1 deel knoflookpoeder 1 deel venkelzaad 1 deel yuccawortel Meng de ingrediënten. Je kunt de pompoenpitten vermalen of heel laten. Voeg dagelijks 1 theelepel per pond voedsel toe. aan te raden aan om deze mengeling 5 dagen te voeren en daarna 2 dagen vrij te nemen. Ga door totdat uw hond geen wormen meer heeft.

Let op: Gebruik deze mengeling niet voor drachtige of zogende honden.

Hoe wormen bij honden te voorkomen?

Om wormen te helpen voorkomen, wil je het immuunsysteem van je hond een boost geven . Als uw hond een gezond immuunsysteem heeft, zou hij in staat moeten zijn om zelf wormen te verdrijven, zonder dat u ooit weet dat hij ze heeft.

De eerste stap om een gezond immuunsysteem te bevorderen, is door uw hond rauw voedsel te geven . U wilt ook onnodige medicijnen en vaccins vermijden die het immuunsysteem van uw hond onderdrukken. Een ander nuttig hulpmiddel is probiotica. Als u met probiotica de balans van goede bacteriën in de darmen van uw hond helpt te behouden, kunt u de spijsvertering en het immuunsysteem van uw hond helpen versterken. Zoek naar supplementen die zowel probiotica als prebiotica bevatten . De probiotica bieden nuttige bacteriën die de darmen van uw hond zullen koloniseren om zijn gezondheid te verbeteren. En de prebiotica helpen de probiotica effectiever te maken door de bacteriën te voeden. (Opmerking: sommige van de hierboven genoemde voedingsmiddelen, zoals knoflook, zijn prebiotische voedingsmiddelen .)

Spijsverteringsenzymen kunnen ook helpen. Ze ondersteunen de spijsvertering, zodat het voor uw hond gemakkelijker is om parasieten, zoals wormen, te verdrijven.

En tot slot, houd uw tuin vrij van kak. Dit zal u en uw huisdieren helpen om darmwormen te vermijden.

 

Kunnen mensen wormen krijgen van honden?

Ja, mensen kunnen sommige soorten wormen van honden krijgen. Deze omvatten rondwormen, lintwormen en haakwormen. De kans dat dit gebeurt is vrij laag, maar kinderen en zwangere vrouwen lopen een groter risico. Laat kinderen niet spelen waar dieren poepen om het risico op het krijgen van rondwormen of haakwormen te verkleinen Het is het beste om ook in deze gebieden niet op blote voeten te lopen.

Mensen kunnen lintwormen krijgen door het eten van besmet vlees of een besmette vlo. Aangezien de kans klein is dat u een vlo eet, is het zeer onwaarschijnlijk dat u lintwormen van uw hond krijgt. Er is meer zorg voor kinderen die tijdens het spelen per ongeluk een vlo kunnen inslikken.

Voedsel is de beste plaats om uw hond te behandelen tegen wormen. Deze voedingsmiddelen zijn allemaal zachte, natuurlijke manieren om de darmwormen van uw hond kwijt te raken. En ze zijn een stuk veiliger dan het geven van conventionele ontwormingsmedicatie voor uw hond.