Supplementen voor de hond ... Kan dat?   

De bronafbeelding bekijken

Ja, je kan zeker supplementen in zetten bij je viervoeter. Honden reageren erg goed en snel op supplementen. Waarschijnlijk omdat een hond een snellere stofwisseling heeft dan de mens, en daardoor sneller baat heeft bij de inname van supplementen. 

 

Er zijn tegenwoordig zeer veel voedingssupplementen verkrijgbaar. De kwalitatieve verschillen tussen de producten is vaak groot. Deze wordt mede bepaald door de hoeveelheid, diversiteit, en de opneembaarheid van de verschillende voedingsstoffen.  

 

Het product bevat , waar mogelijk , natuurlijke grondstoffen. Zo wordt de kwaliteiten van vitamine E bijvoorbeeld voornamelijk bepaald door het feit of het 100% natuurlijke vitamine E is. Natuurlijke vitamine E is in het lichaam 2 tot 3 maal actiever dan de synthetische variant. 

 

Het is vanzelfsprekend dat het product geen onnodige toevoegingen bevat, zoals suiker, zout, gist, zetmeel of gluten. Ook synthetische geur, kleur en smaakstoffen horen niet thuis in het voedingssupplement. 

 

Ik werk dan ook met supplementen die op een goede natuurlijke manier worden gemaakt en dus een goede opname hebben waardoor er eigenlijk gauw resultaat ervaren wordt bij de honden die ik behandel. Tevens zijn dit supplementen die door mens en dier kunnen worden ingenomen. 

 

Let wel, ga nooit zelf 'dokteren' met supplementen, overleg altijd met een therapeut als je supplementen wilt inzetten of dat mogelijk is. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld medicijn-gebruik bij de hond, de klachten en leeftijd en gewicht. 

Overleg dus altijd ! 

 

Er zijn veel supplementen die je kan inzetten bij veel klachten denk daarbij aan : 

- angst 

- stress

- gewricht klachten 

- maag/darm klachten 

- huid klachten 

- jeuk 

- ontstekingen 

- cholesterol 

- gespannen spieren 

- overprikkeld zijn 

- verkalking van bloedvaten

- hoest en verkoudheid   ja ook honden worden gevoeliger als de R in maand is 

- incontinentie

 - vetbulten 

- pijn bestrijding 

 

Voordat ik afsluit over het feit dat je supplementen kan geven aan je hond of kat of andere gezelschapsdieren, is het wel belangrijk om de juiste supplementen te kiezen voor je dier. 

 

Maar wat ik ook belangrijk vind, is om nooit af te zien van veterinaire zorg. Ervoor zorgen dat je dier de best mogelijk voeding krijgt krijgt.. dat is al een van de  belangrijkste manieren  om ze gezond te houden, en vitamines, mineralen kunnen hierbij zeker helpen. Probeer het niet alleen te doen, overleg met therapeut of dierenarts. Ik, als therapeut, kijk altijd naar de klacht, leeftijd, gewicht en ga op zoek naar de oorzaak. Ook kan daarbij een Quantum resonantie meting inzicht geven. 

 

Bestellen van supplementen  kan via mij. Er worden na betaling van een betaalverzoek je bestelling  verzonden en netjes bij je thuis bezorgt met een advies afgestemd op jou hond.Ik werk met een supplement dat op natuurlijke wijze wordt gemaakt zonder hulpstoffen. Een puur en goed supplement met al veel resultaten bij de honden en katten gezien. Deze supplementen zet ik ook bij de mens in.