Rauw vlees : 6 stappen om te beginnen

Deel11KTweeten

Ik weet niet meer precies waarom ik begon met het voeren van rauw hondenvoer, maar ik deed toch. Er waren zeker genoeg dwingende redenen om te stoppen met het voeren van bewerkt voedsel aan mijn honden.

Veel ingrediënten voor hondenvoer komen immers uit een chemisch laboratorium, niet uit de natuur.

Maar je hebt waarschijnlijk niet de details nodig van waarom ik ben overgestapt op rauw. Ik neem aan dat als je tot hier hebt gelezen, je ook klaar bent om je hond naar rauw te veranderen.

Maar je bent waarschijnlijk een beetje bang om de overstap te maken…

U bent waarschijnlijk bang dat uw hond zal stikken in botten of dat zijn dieet niet uitgebalanceerd zal zijn. En dat zijn zeer terechte zorgen!.

Verandering is eng en ik weet dat je veel van je hond houdt. Anders zou je gewoon wat goedkoop supermarktvoedsel in een kom gooien in plaats van dit te lezen.

Het is dus mijn taak om uw angsten weg te nemen, zodat u uw hond kunt verplaatsen naar een veilig dieet van hoge kwaliteit. 

Een onevenwichtig rauw dieet dat verkeerd wordt gedaan, kan uw hond schaden. 

Maar maak je daar geen zorgen over... als je je aan deze regels houdt, zal het niet fout gaan.  Ik ga proberen je een wetenschappelijk rauw dieet te geven dat gemakkelijk te volgen en te begrijpen is.

Klaar om te starten?

Eiwit- en vetregel

Het hoofdbestanddeel van de maaltijd van uw hond is vlees. Vlees kun je kopen bij de dieren speciaal zaak  of bij de slager. Het vetgehalte moet tussen de 10% en 20% liggen, inclusief alle oliën   die u aan de maaltijden van uw hond toevoegt

Alle energiebehoeften van uw hond komen uit slechts drie bronnen: eiwitten, vetten en koolhydraten. Deze macronutriënten zijn de enige bron van calorieën (energie) voor uw hond.

Eiwit is gemaakt van bouwstenen die aminozuren worden genoemd. Aminozuren zijn niet alleen belangrijk voor energie, maar ook om weefsels in uw hond samen te stellen. Ze maken ook enzymen    die belangrijke stofwisselingsprocessen in gang zetten

.Vet is een rijke bron van energie. Pond voor pond, vet bevat het dubbele aantal calorieën als eiwit. U moet dus letten op de hoeveelheid vet die in uw hond gaat. Maar vergis je niet... vet is een belangrijke voedingsstof. Het beschermt de cellen van uw hond en wordt gebruikt om hormonen en vetoplosbare vitamines te maken. 

Zowel eiwitten als vetten zijn essentiële voedingsstoffen ... dat betekent dat uw hond letterlijk zal sterven zonder een constante aanvoer. Maar koolhydraten zijn niet essentieel … uw hond kan het prima zonder. 

Dit betekent niet dat sommige koolhydraten niet waardevol zijn. Sommige vormen van koolhydraten kunnen het immuunsysteem van uw hond versterken en het risico op kanker en andere ziekten verminderen. Maar niet alle koolhydraten hebben dit voordeel … en daar komen we zo op terug.

Het juiste vet krijgen

De basis van de rauwe voeding van uw hond zijn eiwitten en vet. Dit vormt het grootste deel van zijn maaltijd. Het is zo simpel als gehakt of stukjes kopen en deze in de voerbak van uw hond doen. Maar balans is belangrijk. 

Dit betekent het voeren van een dieet dat in totaal ongeveer 10% tot 20% vet bevat, inclusief alle vetten zoals visolie die u toevoegt aan het rauwe dieet van uw hond. De resterende basis van de rauwe maaltijden van uw hond zijn eiwitten.

Het is belangrijk om uw vet binnen dit bereik te houden. Dit is waarom … 

Te veel vet

Vet is relatief verstoken van vitamines en mineralen … en het bevat veel calorieën. Dit vormt een uitdaging als het dieet te veel vet bevat.

Als het dieet van uw hond meer dan 20% vet bevat, zal het zijn vitamines en mineralen kannibaliseren. Het resulterende dieet kan qua voedingswaarde onvolledig zijn. Dit is vooral belangrijk voor puppy's en oudere honden, die meer voedingsstoffen nodig hebben dan volwassen honden.

 

Te weinig vet

Als het vet veel onder de 10% zakt, begint u een droge, jeukende huid bij uw hond te zien. Dit is een van de eerste tekenen van een vettekort. Probeer dus de meeste dagen binnen het bereik van 10% tot 20% te blijven. 

Hier is een lijst van het typische vetpercentage in gewoon vlees dat je bij de slager of supermarkt kunt kopen:

Vetgehalte van gewoon voedsel

Dus stap 1 is het vinden van de eiwitten voor je hond en ervoor zorgen dat het vetgehalte niet te hoog of te laag is. Maar voordat u de eiwitten kiest die uw hond eet, is het belangrijk om te begrijpen dat uw hond mineralen nodig heeft.

Bot is een uitstekende bron van veel mineralen, dus dat betekent dat je wat vlees moet kiezen waar het bot in zit. En als je dat niet doet, moet je een botvervanger vinden. Laten we eens kijken naar deze stap volgende ...

Stap 2: Zorg dat het calcium en de mineralen goed zijn

Calcium regel

10% tot 15% van het totale dieet van uw hond moet bot zijn. Puppy's hebben minimaal 12% en maximaal 15% bot nodig.

Uw hond heeft een constante aanvoer van mineralen en sporenelementen nodig. Samen met enzymen uit eiwitten zijn mineralen belangrijke cofactoren die alle metabolische processen in het lichaam van uw hond activeren. Als uw hond mineralen mist, kan het heel erg mis gaan. Hij kan verlammende gewrichtsaandoeningen   , hartproblemen, toevallen  en meer ontwikkelen. 

Dat klinkt misschien beangstigend, maar het is gemakkelijk om deze stap goed te krijgen met botten.

Bot bestaat voor ongeveer 65% uit mineralen, waaronder fosfor, magnesium en zink... en vooral calcium. Calcium en fosfor   werken synergetisch samen in het lichaam van uw hond om zijn spieren te bewegen en al zijn lichaamsfuncties te controleren. Uw hond heeft dus een constante aanvoer van deze mineralen nodig.  

Vlees zonder bot bevat vee fosfor en heel weinig calcium. 

Als u uw hond een volledig vleesdieet zonder calcium zou geven, zou hij al het calcium uit zijn botten halen om genoeg te krijgen om zijn spieren te bewegen en lichaamsprocessen te beheersen. Dus als het dieet te weinig calcium bevat, ziet u vaak bot- en gewrichtsaandoeningen... vooral bij opgroeiende puppy's. 

Dus de KKV merken  voegen bot toe aan maaltijden om ervoor te zorgen dat er een constante toevoer van calcium en andere belangrijke mineralen is.

Als je hond een wolf in het wild was, zou hij hele dieren zoals herten en konijnen eten. Dit type wilde prooi heeft gemiddeld ongeveer 12% bot met weinig variatie. In feite zijn zelfs eieren   12% schaal (een andere bron van calcium).

Dus 10% tot 15% van het totale dieet van uw hond moet bot zijn. Puppy's hebben minimaal 12% en maximaal 15% bot nodig om hun skeletgroei en ontwikkeling van volwassen tanden te ondersteunen.

Het is belangrijk dat het bot van uw hond rauw is... kookbotten zullen ervoor zorgen dat ze uitdrogen en dit kan gevaarlijke scherpe randen veroorzaken.

Mineralen

Om het botgehalte van uw hond binnen het bereik van 12% tot 15% te houden, heeft u een deel van zijn vlees nodig om het bot erin te hebben. Begin met de vlezige botten die je bij je slager of plaatselijke dierenwinkel kunt vinden.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het bot overeenkomt met de groote van de hond . Een Chihuahua van 10 pond kan niet door een runderribbot kauwen, maar een Rottweiler van 100 pond kan dat zeker.

Als uw hond niet al het bot kan eten, is het geen goede bron van mineralen. Zorg ervoor dat uw hond het bot volledig kan opeten.

Je zult ook uit de buurt willen blijven van stukken die je hond heel kan doorslikken. Als uw slager zijn ossenstaarten in stukjes van 2 cm snijdt, zal uw hond ze heel doorslikken en kan ze ze mogelijk niet verteren. En ze kunnen een darmblokkade veroorzaken.  

Probeer botten te kiezen die veel gewrichten hebben, zoals nekken, staarten en voeten … en botten die geen gewicht dragen. Gewicht dragende botten kunnen tanden breken of vast komen te zitten in het spijsverteringskanaal. Vlezige botten met veel kleine botten en gewrichten zijn de veiligste keuze voor uw hond.

PRO-TIP

Honden hebben een ingebouwd mechanisme voor botveiligheid. Als uw hond een stuk bot inslikt dat te groot is om te verteren, zal hij het vaak gewoon overgeven voor een tweede keer!

Typische botinhoud

Dit is het botgehalte van gewone vlezige botten die je bij je slager of plaatselijke dierenwinkel kunt vinden:

Kip

kalkoen

Eend

Varkensvlees

Rundvlees

Konijn

lam

Het is duidelijk dat als je je hond niets anders dan vlees met bot zou voeren, hij te veel bot zou krijgen. Dus om uw hond 10% tot 15% bot te geven, moet u de bovenstaande botkeuzes mengen met zijn vlees.

Je kunt dit doen met een beetje giswerk, of je kunt de wiskunde doen.

TIP: U kunt calcium aan de zelfgemaakte maaltijden van uw hond toevoegen met een supplement  

Vind het percentage bot

De eenvoudigste manier om erachter te komen hoeveel bot er in het dieet van uw hond zit, is door het percentage bot te kennen in het voedsel dat u voert.

Laten we zeggen dat u uw hond 's ochtends een half pond vlees geeft en' s avonds een half pond kippennekken. Als je de bovenstaande cijfers gebruikt, weet je dat kippennekken voor 36% uit bot bestaan. Dus als ze de helft van het voer van uw hond uitmaken, dan zou zijn dieet de helft van dat bedrag bevatten ... of 18%. Dat is een beetje hoog, dus als je je hond 2/3 pond vlees en 1/3 kippenhalzen zou voeren, zou hij nu 12% bot eten, wat perfect is!

Hier is nog een voorbeeld…

Laten we zeggen dat je eenden poten in de uitverkoop hebt gekocht bij je plaatselijke dierenwinkel. Als u de bovenstaande lijst gebruikt, weet u dat eenden poten voor 60% uit bot bestaan. Als u eenden poten als de helft van de maaltijden van uw hond zou voeren, zou zijn botgehalte 30% zijn … te hoog! Maar als je dat nog eens halveert, krijgt je hond 15% bot. Perfect! Dus je zou 3/4 vlees en 1/4 eenden pootjes voeren om 15% bot te krijgen.

Dit is meestal alles wat u hoeft te doen … het is prima om het botgehalte te schatten, omdat u niet exact hoeft te zijn met de hoeveelheid bot die moet worden gevoed. Als je er een beetje naast zit, zal je hond prima in orde zijn. Zorg er wel voor dat je ten minste 12%  bot hebt voor puppy’s  ... ze hebben een goede toevoer van calcium nodig om hun groei te ondersteunen.

Als je meer een wiskundig persoon bent, kun je als volgt de hoeveelheid bot in het rauwe dieet van je hond berekenen:

Hoeveel bot in het rauwe voedsel van uw hond?

De hoeveelheid bot in het rauwe dieet van uw hond hoeft niet exact te zijn. Maar als je van harde cijfers houdt, dan is hier wat simpele wiskunde om het percentage bot in het rauwe dieet van je hond te bepalen:

Volwassen honden:  12/ Percentage in voer = % van het dieet

Puppy's:  15/ Percentage in voer = % van het dieet

Voorbeeld wiskunde:  Als je naar de supermarkt gaat en kippenhalzen vindt, weet je uit de bovenstaande tabel dat ze voor 42% uit bot bestaan. Als u uw hond 12% bot wilt voeren, dan ziet de berekening er als volgt uit:

12/42 x 100 = 29%

Dus 29% (of iets minder dan 1/3 van het dieet van uw hond) moet kippennekken zijn. Zodat je kippennekken  kunt voeren elke derde maaltijd om het gemakkelijk te maken, of je kunt het in de gaten houden en kippenhalzen eruit laten zien als 1/3 van het dieet. De wiskunde ziet er precies uit, maar je hoeft niet zo precies te zijn met calcium. Zorg ervoor dat u 10% tot 15% krijgt.

Calciumvervangingen

Als uw hond te klein is om bot te consumeren of als u een hond heeft die moeite heeft om bot te kraken, kunt u een botvervanger geven. 

Veel vlees leveranciers gebruiken eierschaalpoeder   , maar het mist magnesium, dus het is geen uitgebalanceerde keuze voor puppy's of voor een dieet dat meer dan 10% vet bevat. Zeewier en koraalcalcium hebben iets meer calcium, maar dezelfde regel is van toepassing. De beste botvervanger voor rauwe voeding is beendermeel. Geef 2 theelepels beendermeelpoeder per 500 gram voer voor volwassen honden. Voor puppy's en zwangere/zogende moeders

Als u een calciumvervanger gebruikt, gebruik dan beendermeel. Het is de meest natuurlijke vervanging voor bot sinds het echte, echte bot. Voer 2 theelepels per pond voer voor volwassen honden. Dus een calcium supplement is goed om hiervoor in te zetten.

OK, als je de eerste twee stappen hebt gevolgd, zal aan de basisbehoeften van je hond aan eiwitten en mineralen worden voldaan. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat hij voldoende vitamines  krijgt  .

Stap 3: Voeg het orgaanvlees toe

Regel voor orgaanvlees

Lever moet 10% van het dieet zijn. Hart moet 5% van het dieet zijn. Deze organen zijn essentieel.

Je moet ook proberen om nier, alvleesklier  , milt, long, ogen, hersenen, zwezerik en groene pens te krijgen. Dit kan 5% tot 10% extra van het dieet zijn, als uw hond het kan verdragen.

Niet alle eiwitten zijn hetzelfde gemaakt. Sommige zijn rijker aan vitamines en mineralen dan andere. Voer het voer het orgaanvlees  ... het zijn de multivitaminen van Moeder Natuur!

Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen in de rauwe voeding zonder orgaanvlees. En het orgaan dat het meeste levert, gram voor gram , is de level.

Lever toevoegen

Ongeveer 10% van het dieet van uw hond zou uit lever moeten bestaan. Dit levert de  meeste van zijn vitamines (zoals vitamine B en C) en veel van zijn mineralen, waaronder koper en foliumzuur. 

De belangrijkste fout die rauwe voeders maken, is dat ze alleen lever toevoegen. Er zijn veel andere organen die  u uw hond zou kunnen voeren... en het is uw taak om er zoveel mogelijk te vinden

Hier zijn enkele organen die u zou moeten proberen in het dieet van uw hond te krijgen:

Hart toevoegen

Hart is een belangrijke bron van taurine en moet daarom worden opgenomen in het rauwe dieet van uw hond. Niet alle honden kunnen genoeg maken van dit voorwaardelijk essentiële aminozuur, dus taurine moet in het rauwe dieet van uw hond zitten. Een tekort aan taurine kan hartaandoeningen veroorzaken.

Voer ongeveer 5% van de rauwe voeding van uw hond als hart.

Nier, alvleesklier, milt

Het voeden van de organen van uw hond is niet alleen voor voeding. Kliertherapie is gebaseerd op het principe dat orgaanvlees het corresponderende orgaan in uw hond ondersteunt.

De alvleesklier is bijvoorbeeld rijk aan enzymen. Als uw hond een pancreas ziekte heeft   , zal hij moeite hebben met het maken van enzymen. Dus het voeden van de alvleesklier zal hem voorzien van de enzymen die hij nodig heeft. 

Een ander voorbeeld is de hersenen. Uw hond heeft DHA nodig    voor gezonde hersenen en zenuwen, vooral puppy's. En hersenen    als orgaanvlees zijn rijk aan DHA, dus het ondersteunt gezonde hersenen en zenuwstelsel. 

Nieren, alvleesklier en milt kunnen ongeveer 5% van het rauwe dieet van uw hond uitmaken.

Long, Hersenen, Ogen, Zwezerik, Groene Pens

Dit zijn andere orgaanvleessoorten die je kunt proberen te vinden. Deze andere organen kunnen ook ongeveer 5% van het dieet van uw hond uitmaken. Als je pens koopt  , probeer dan groene pens te krijgen van gras gevoerde dieren  . Als het dier maïs krijgt, geef dan de pens door, omdat deze te rijk is aan ongezonde omega 6 vetten = voor honden met huidklachten niet goed!

Orgaanvlees toevoegen

Omdat  orgaanvlees zo rijk is aan voedingsstoffen, kunnen ze spijsverteringsproblemen veroorzaken als je te snel te veel toevoegt. Begin met ongeveer 5% van het dieet als organen en werk geleidelijk op tot 20% als uw hond het kan verdragen.

Stap 4: Breng de vetten in evenwicht

Regel voor vetbalans

 Vetten moeten 10% tot 20% van het dieet van uw hond uitmaken. Maar niet alle vetten zijn gelijk gemaakt!

Er zijn twee veteigenschappen waarmee u rekening moet houden in het rauwe dieet:

1.   Verzadiging (dit verwijst alleen naar het aantal dubbele koolstofbindingen in een vet)

  1. Omega-familie (of het vet nu een omega 6 of omega 3 vet is   

 

 Verzadigd vet

 

Er zijn drie hoofdtypen voedingsvetten: verzadigd, enkelvoudig onverzadigd en meervoudig onverzadigd. Het vlees dat u uw hond voedt, heeft een combinatie van alle drie, maar voornamelijk verzadigd en meervoudig onverzadigd.

In het wild zouden grazende dieren normaal gesproken grassen eten, terwijl de meeste vogels grassen, zaden en insecten zouden eten. Maar de dieren die we tegenwoordig onze honden voeren, eten meestal een ander dieet dat rijk is aan granen. En dat is niet goed voor je hond.

Graan gevoerde dieren zullen meer verzadigd vet bevatten dan hun gras gevoerde tegenhangers. Te veel verzadigd vet kan een onbalans in de darmflora of het microbioom  van uw hond veroorzaken  , dus u moet de hoeveelheid die uw hond binnenkrijgt beperken.

Houd verzadigde vetten laag

Volg deze tips om de verzadigde vetten in het dieet van uw hond te beperken:

1.   Probeer  \gras gevoerde  dieren te vinden

2.   Als dat niet mogelijk of betaalbaar is, meng dan rundvlees en gevogelte. Pluimvee is van nature hoger in meervoudig onverzadigd vet en lager in verzadigd vet.

3.   Voer vetarm vlees en voeg een omega 3 toe   

4.   Vermijd goede kopen kokosolie , dat is verzadigd vet. 

Omega Vetten

Er zijn twee hoofdtypen meervoudig onverzadigde vetten: omega 6 vetten en de omega 3 vetten  . Beide vetten helpen het immuunsysteem en de ontstekingsreactie onder controle te houden. Omega-6-vetten hebben de neiging om ontstekingen te verhogen en omega-3-vetten verminderen deze.

Net zoals granen de hoeveelheid vetzuren in vlees veranderen, veranderen ze ook de omega-vetten. Terwijl wilde dieren die gras eten evenveel omega-6- als omega-3-vetten bevatten, bevatten dieren die granen krijgen veel meer omega-6-vetten. Als dit niet wordt verholpen, kan dit chronische ontstekingen bij uw hond veroorzaken, wat een belangrijke oorzaak is van chronische ziekten.

Hier zijn enkele tips om de omega-vetten in evenwicht te brengen:

1.   Snijd het vel van het gevogelte. Het kan 30 keer meer omega-6-vet bevatten dan omega-3.

2.   Zorg ervoor dat u zowel pluimvee als herkauwers (zoals rund, lam en geit) voedt.

3.   Voer een omega 3 vetzuur als supplement door de voeding

 

Het afwisselen van uw eiwitbronnen zal niet alleen helpen om de vetten en voedingsstoffen in balans te brengen, maar het kan ook eiwitgevoeligheden en allergieën helpen voorkomen.

Stap 5: Vegetatie toevoegen 

Vegetatieregel

Voeg fruit en groenten toe als 10% van het dieet en kies biologisch als je het kunt betalen. Broccoli, boerenkool en vooral broccolispruiten zijn een goede bron van kanker bestrijdende en ontstekingsremmende polyfenolen. Bosbessen hebben een speciale affiniteit voor de hersenen en het zenuwstelsel, en veenbessen voegen voordelen voor de blaas en de nieren toe ... maar de meeste bessen zijn een goede keuze.

Veel vlees makers stoppen bij stap 4 … en dat is een vergissing. Onderzoek toont aan dat groente het risico op kanker bij zowel mensen als honden verminderen. Dit komt omdat fruit en groente   belangrijke immuun voordelen hebben. 

Alle groenten en fruit bevatten polyfenolen  , dit zijn bioactieve stoffen die een rol spelen bij de gezondheid en het immuunsysteem. Polyfenolen kunnen niet door uw hond worden verteerd. Ze gaan via zijn dunne darm naar de dikke darm, waar ze worden gefermenteerd door bacteriën die daar leven.

Polyfenolen hebben krachtige antioxiderende   en ontstekingsremmende eigenschappen en zijn uitgebreid bestudeerd vanwege hun rol bij het voorkomen en behandelen van chronische ziekten, waaronder diabetes, kanker en neurodegeneratieve ziekten. 

Hun immuun voordelen komen voornamelijk van vetzuren met een korte keten ... die bijproducten zijn wanneer bacteriën polyfenolen consumeren. Het is dus belangrijk om de juiste vetbalans in het microbioom van uw hond te hebben, wat het de moeite waard maakt om stap 4 te volgen. 

Het is belangrijk op te merken dat deze waardevolle polyfenolen alleen afkomstig zijn van planten en niet van dierlijke bronnen.

Terwijl fruit, bessen en groenten een belangrijke toevoeging zijn aan het rauwe dieet, zijn zetmeelrijke koolhydraten  zoals granen en peulvruchten dat niet. Ze voeden de verkeerde soorten darmbacteriën en zijn gekoppeld aan chronisch ontstekingen  . U wilt ook fruit met een hoog suikergehalte vermijden en in  plaats daarvan bessen  met een laag suikergehalte  gebruiken.

Stap 6: Voltooi het saldo

Regel macronutriënten

Veel rauwe diëten hebben een tekort aan twee belangrijke voedingsstoffen: vitamine D en mangaan. Om het vitamine D-gehalte te verhogen, voer je hele rauwe vis, eidooiers, vitamine D-rijke paddenstoelen of groenlipmosselen. Groenlipmossel verhoogt ook het mangaangehalte, net als oesters en schaaldieren.

Als u de eerste vier stappen volgt, zullen de rauwe maaltijden van uw hond redelijk in balans zijn. Maar u geeft uw hond een rauw dieet omdat u de ultieme voeding wilt! Deze laatste stap zorgt ervoor dat uw hond genoeg krijgt van de twee micronutriënten die het meest waarschijnlijk ontbreken in een rauw dieet.

Vitamine D

Uw hond kan geen vitamine D van zonneschijn maken zoals u dat kunt ... dus hij vertrouwt op zijn voedsel om het te leveren. Het probleem is dat veel voedseldieren binnenshuis worden grootgebracht en mogelijk een tekort aan vitamine D hebben   . Er moet dus een bron van vitamine D in de rauwe voeding zitten.

U wilt vitamine D-supplementen vermijden, omdat te veel vitamine D de nieren van uw hond kan beschadigen. Hier zijn enkele van mijn favoriete voedselbronnen van vitamine D:

1.   Eidooiers: Dooiers van kippen die in de zon zijn geweid en die een goed dieet volgen, zijn rijk aan vitamine D. U kunt   meerdere keren per week eieren voeren 

2.   Vette vis: Zalm, sardines   en makreel zijn allemaal rijk aan vitamine D, net als levertraan. Dit is echter niet mijn favoriete bron van vitamine D, want vis is niet duurzaam en bevat zware metalen, dioxines.

3.    

Mangaan

Mangaan is een essentieel sporenmineraal   dat belangrijke metabolische processen in het lichaam activeert. Het helpt het lichaam ook om schadelijke te   ontgiften  . 

Mangaantekort komt vrij vaak voor bij rauw gevoerde honden als je niet oppast. 

Als uw hond een tekort aan mangaan heeft, zal dit zich meestal uiten als verzwakte ligamenten en bindweefsel die gewrichtsproblemen   kunnen veroorzaken   , zoals kruisscheuren. 

Mangaan zit in spinazie,

Hoeveel rauw voedsel te voeren?

De hoeveelheid rauw vlees die u uw hond   elke dag moet geven, hangt af van of het een puppy of een volwassene is.

Hoeveel rauwe voeding moeten volwassen honden?

Als uitgangspunt voor rauw voedsel, voer uw hond ongeveer 2% tot 3% van zijn ideale volwassen gewicht.

Als uw hond erg actief is, moet u misschien wat meer voeren. En als uw hond meer een bankaardappel is, moet u misschien iets minder voeren. 

De beste manier om te zien of u de juiste hoeveelheid voert, is door met uw handen over de ribben van uw hond te gaan. Als u de ribben kunt voelen, maar niet kunt zien, heeft uw hond een goed gewicht.

Voer volwassen honden dagelijks 2% tot 3% van hun ideale lichaamsgewicht. Tenzij uw hond erg actief is, volgt hier een ruwe handleiding om aan de slag te gaan:

10 kilo hond: 250 gram  per dag
25 kilo hond: 500 gram per dag
50 kilo  hond: 1 kilo  per dag

Hoeveel rauw voedsel moeten puppy's krijgen?

Pond voor pond, puppy's hebben meer calorieën en voeding nodig dan volwassen honden. Puppy's moeten 2% tot 3% van hun verwachte volwassen gewicht eten... of ongeveer 5% tot 10% van hun huidige gewicht. 

Onthoud dat puppy's ook meer calcium en minder vet moeten eten dan volwassen honden. Probeer puppy's 15% bot en minder dan 20% vet te voeren om ervoor te zorgen dat ze voldoende voedingsstoffen en mineralen krijgen.

Puppy's moeten meer eten om hun groei te ondersteunen. Voer als algemene richtlijn het volgende in:

Puppy's 2 tot 3 maanden: dagelijks 8% tot 10% van het lichaamsgewicht
Puppy's 4 tot 5 maanden: dagelijks 6% tot 8% van het lichaamsgewicht
Puppy's 6 tot 8 maanden: dagelijks 4% tot 6% van het lichaamsgewicht
Puppy's 9 tot 12 maanden : 3% tot 4% van het lichaamsgewicht per dag