Omega 3 bij de hond 

 

We kennen omega 3 vetzuren als de vetzuren die we voornamelijk uit vis. inktvis en andere zeeoliën halen. In de natuur krijgen honden en katten veel omega 3 vetzuren uit de hersenen van de prooi die ze opeten. Omdat hersenen geen deel uitmaken van het menu van een typisch huisdier, moet je andere manieren vinden om ervoor te zorgen dat ze genoeg krijgen. 

Een optie kan zijn , en dat is de beste voor katten, is om uw huisdier sardientjes te geven. ( wel op water basis, niet op olie basis). Als je een hond hebt kun je de hond bijvoorbeeld lijnzaad of walnootolie te geven door het voer toe te voegen. Maar je kan nog beter een omega 3 supplement geven aan je hond of kat, 

 

let wel op bij katten dat de omega 3 een vis supplement is want plantaardige omega's werken niet voor katten. Honden kunnen profiteren van zowel plantaardige als dierlijke bronnen omega 3 vetzuren. 

 

omega 3 heeft een ontsteking remmende eigenschap. Hoewel het op elke leeftijd goed is om de hoeveelheid mogelijke ontstekingen die uw huisdier ervaart te beperken, is dit supplement ook belangrijk voor de gewrichten en de ontstekingen, Artrose en artritis. 

 

Als je hond of kat moeite heeft met zich te verplaatsen dan vroeger, kan het helpen om meer omega 3 aam de voeding toe te voegen. 

 

Een andere rede om te overwegen om omega 3 te gaan geven aan je hond of kat zijn problemen met de vacht/huid. 

omega 3 zijn hier ook een goede bron van ondersteuning. Ook met Jeuk klachten kun je  erg goed omega 3 inzetten. 

 

Deze Shar-pei had erge jeuk en de vacht behoorlijk kaal en geïrriteerd. 

 

we zijn de omega 3 inzetten en binnen 3 weken was er niks meer van te zien. 

 

 

De huid is helemaal herstel door het innemen van de omega. 

 

Dit door de omega 3 die ik adviseer en mee werk in mijn praktijk, 

 

Voor meer informatie stuur gerust een mail via het contact formulier